Waarom wachten tot nieuwjaar? Stel je doelen nu!

Het heeft best veel voordelen om nu al aan de slag te gaan met je doelen om gezonder te gaan leven. Je ligt dan eigenlijk meteen al voor op schema. Je was immers eerst van plan om pas op 1 januari te starten. Elke extra training die je nu al doet en elke gezonde aanpassing aan je eetpatroon is winst.

Vind je valkuilen

Ook ontdek je in de komende periode vol verleidingen als chocoladeletters, kerstkransjes en oliebollen en de bijbehorende sinterklaas- en kerstdrukte, makkelijker waar jouw valkuilen liggen en wat voor jou wel en niet werkt. Als het je lukt in de drukke decembermaand toch te sporten en gezonde keuzes te maken, dan heb je straks op 1 januari het moeilijkste deel van het jaar al gehad en hoeft niets je meer in de weg te staan om je doelen te bereiken.

Elke dag een nieuwe kans

Nog een goede reden om nu meteen je doelen te stellen: elke dag is een nieuwe kans om de dingen anders te gaan doen. Je hoeft niet te wachten tot een bepaalde datum om aan de slag te kunnen met je doelen, zeker niet als je eigenlijk nu al weet wat je wilt bereiken. Wachten is misschien wel makkelijker, maar niet altijd beter.

Voor je uitschuiven

Je doel voor je uitschuiven kan er bovendien voor zorgen dat je minder zin krijgt in de uitdaging die je voor jezelf gesteld hebt. Je hebt nog alle tijd om redenen te verzinnen waarom het jou toch niet gaat lukken om gezonder te leven en je het dus maar niet moet proberen. Terwijl je daar, als je er nu meteen mee aan de slag gaat, helemaal geen tijd voor hebt.

Je kunt het, ook nu

Misschien stel je het werken aan je doelen ook uit omdat je denkt dat je nu nog niet klaar bent om twee keer per week te gaan hardlopen of om die intake in de sportschool te doen. Maar wees eens eerlijk: Ben je daar op 1 januari wel klaar voor? Vertrouw er gewoon op dat je het kunt, ook nu.

 

Bron: Famme

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 20-11-2016