Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Vandaag gelanceerd: Sport.nl/voorclubs

Verschillende sportbonden, zoals de KNVB, KNLTB, KNHB, Atletiekunie en KNGU, hebben al een sportspecifiek online platform. In aanvulling daarop heeft NOC*NSF op www.sport.nl/voorclubs informatie overzichtelijk gebundeld om alle sportclubs te ondersteunen op het gebied van sporttakoverstijgende thema’s.

Van energie tot alcohol

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het besparen van energie, het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag, verantwoord alcohol schenken in de sportkantine of tips en advies voor het besturen van sportclubs. Ook het Ondernemingsdossier, een online regelhulp voor sportclubs om de regeldruk te verlichten, is te vinden op Sport.nl/voorclubs.

Bestuurders zijn ook sporters

“Veel sporters sporten bij een club”, vertelt Hein Veerman, die zich binnen NOC*NSF bezighoudt met alles wat met sportclubs te maken heeft. “En de mensen die bij een club actief zijn, bijvoorbeeld als bestuurder of vrijwilliger, zijn vaak ook mensen die sporten. Sport.nl/voorclubs is ontwikkeld om hen te helpen de club nog beter te runnen.”

Nationale Sportweek

Ook als je geen vrijwilligers- of bestuursfunctie vervult bij je club is een kijkje op Sport.nl/voorclubs de moeite waard. “Zo vind je er bijvoorbeeld informatie over de Nationale Sportweek, die dit jaar voor het eerst in september plaatsvindt”, zegt Hein. “De Nationale Sportweek is de jaarlijkse viering van hoe leuk sport is en een mooie gelegenheid om mensen die nog niet sporten de club te laten leren kennen. Alle informatie over de Nationale Sportweek vind je vanaf nu op Sport.nl/voorclubs.”

Sportiviteit

En ook het onderdeel sportiviteit en respect is interessant om te bekijken. Een club waar het fijn sporten is maak je immers samen, met bestuur, vrijwilligers én sporters. “Dit onderdeel gaat bijvoorbeeld over sportplezier en een veilig sportklimaat”, vertelt Hein, “over hoe je als club zorgt dat iedereen op een leuke manier kan (blijven) sporten.”

Je vindt het deel voor sportclubs op Sport.nl in het menu onder VoorClubs.

Foto: Shutterstock