Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Stel je maar eens voor dat je over een heuveltje skeelert. Omhoog kun je nog je eigen tempo bepalen, maar omlaag ga je harder en harder, vaak zonder dat je nog controle hebt over je eigen snelheid. Voor je het weet maak je een flinke smak op het asfalt en houd je er blauwe plekken aan over of breek je iets.

Voorzichtig

Of misschien skate jij wel graag, maar durf je dat alleen op vlak terrein te doen en zeker niet op je maximale snelheid. Zodra je een obstakel tegenkomt beginnen je benen al te bibberen. Steeds bezig zijn met voorzichtig doen kost je zoveel energie dat je niet voluit van het skaten kunt genieten, terwijl je het wel gaaf zou vinden om meer te durven.

Altijd in control

De Flex Brake belooft daar een oplossing voor te zijn. Het is een lichtgewicht en simpel remsysteem dat je op bijna alle skeelers en inline skates kunt installeren om je snelheid op wieltjes te reguleren. Het remsysteem wil sporters een groter gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen geven en past op bijna alle skeelers en skates. Het uiteinde van de remband houd je in je hand, zodat je onderweg altijd volledig zelf controle over je eigen snelheid kunt houden.

Video

Ben je nieuwsgierig naar de Flex Brake? In deze video kun je zelf zien hoe het werkt:

Beter voor je wieltjes

Volgens de uitvinders is remmen met de Flex Brake ook nog een stuk beter voor de wieltjes van je skeelers. Als je op andere manieren remt kunnen je skeelers beschadigingen oplopen, waardoor het de volgende keer nog lastiger wordt om goed te remmen.

Bestellen

We zien de Flex Brake nog niet zoveel in het Nederlandse straatbeeld, maar je kunt ‘m wel al bestellen via www.flexbrake.com

Bronnen: Flex Brake en Sports Product Review

Foto: Shutterstock

  • Datum: 26-03-2016
#Innovatie #Materiaal #Veiligheid

Lees ook