Komend weekend: Midzomernacht-wandelen

Tijdens de Midzomernachtloop kun je op verschillende plekken in Nederland samen met de boswachter een wandeltocht van 2,5 tot 10 kilometer maken door een bijzonder natuurgebied. Van het Dwingelderveld in Drenthe tot de Aalkeetbuitenpolder in Zuid-Holland en van de Zwaakse Weel in Zeeland tot het Bergherbos in Gelderland, overal neemt de boswachter je na zonsondergang mee op pad langs een avontuurlijke route.

Speciaal voor kinderen

De routes leiden over goed begaanbare paden, maar soms ook over spannende stepping stones over het water, zoals bij de Molenplas in Limburg. Een aantal tochten is speciaal gericht op kinderen, want wat is er nou spannender dan laat mogen opblijven en aan de hand van papa of mama te luisteren naar de geluiden van de nacht en te kijken naar een mooie sterrenhemel! Dat kan bijvoorbeeld in natuurgebied De Wieden in Overijssel, waar je na de wandeling je eigen marshmallows bakt boven het vuur.

Alleen vandaag nog inschrijven

Voor fanatieke wandelaars zijn er tijdens de Midzomernachtloop ook wandelmarathons van 21, 42 en 63 kilometer, maar die zijn al vol. Wil je mee op een kortere nachtwandeling? Kijk dan op de website van Natuurmonumenten op welke locaties de Midzomernachtlopen gehouden worden. En wees er snel bij, want inschrijven kan alleen vandaag nog!

Bron: Natuurmonumenten

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 16-06-2015