GYM2MOVE: beweegplezier op afroep

Met het mobiele beweegplein kun je de leden van je club nóg meer beweegplezier bieden dan tijdens de reguliere trainings- en wedstrijdmomenten. Maar ook als niet-vereniging kun je de aanhanger huren, bijvoorbeeld voor tijdens een buurtfeest, een sportdag of op een dag als Koningsdag. Het beweegplein is namelijk zowel binnen als buiten te gebruiken. Beter kan niet!

De GYM2MOVE Beweegaanhanger

Materialen

Wat zit er dan allemaal in die kar? Nou, genoeg! Met de materialen uit de aanhanger kun je een compleet parcours neerleggen, afgestemd op verschillende doeleinden. Herman Jansen, namens de afdeling Sportparticipatie van de KNGU verantwoordelijk voor de inzet van de beweegaanhangers: “Als je alles uit de aanhanger wilt gebruiken en ook nog loopruimte wilt hebben, heb je twee gymnastiekzalen nodig.”

De aanhanger bevat twee tuintrampolines, luchtmateriaal van Airtrack Factory, een airtumblingbaan, een beamer met scherm en meedansfilmpjes, linten, hoepels en knotsen en opdrachtkaarten voor de diverse onderdelen van het beweegplein. Ook is er een map met beschrijvingen van alle materialen, aanwijzingen hoe de verschillende onderdelen moeten worden opgebouwd en wat je er allemaal mee kunt doen.

Uit de zaal

Met de GYM2MOVE Beweegaanhanger wil de KNGU een breed publiek laten kennismaken met de gymsport. De aanhanger is dan ook niet uitsluitend voorbehouden aan gymclubs, externe partijen mogen er eveneens van gebruikmaken.

Jansen: “Waar het ons om gaat, is met de inhoud van de aanhanger de gymsport uit de beslotenheid van de zaal te halen.” De materialen uit de aanhangers, die als ze niet in gebruik zijn geparkeerd staan bij het bondsbureau van de KNGU in Beekbergen of in Naaldwijk, mogen dus binnen én buiten worden gebruikt. En als de agenda het toelaat zeker ook voor meerdere dagen achtereen. Jansen: “Vorig jaar huurde bijvoorbeeld de gemeente Noordoostpolder een aanhanger. Zij hebben daarmee een tour gemaakt langs alle elf dorpen die tot de gemeente behoren.”

Stempelkaart

Wanneer je een beweegplein neerlegt, wil je natuurlijk wel dat het gebruikt wordt. Om ervoor te zorgen dat iedereen aan alle onderdelen meedoet, worden er speciale stempelkaarten meegeleverd.

De gymnastiekunie ziet het beweegplein als een goede mogelijkheid om de drempel naar de gymclub te verlagen en gebruikt de stempelkaart als instrument voor ledenwerving. Aan de stempelkaart zit namelijk een strook die kan worden ingeleverd bij een gymclub. Jansen: “Wie de kaart inlevert, mag op een later moment gratis twee lessen volgen bij een gymclub.” Hopelijk levert dat nieuwe lidmaatschappen op voor de vereniging. En ook dan biedt de KNGU de benodigde ondersteuning: “Nieuwe leden vragen om extra begeleiding. Als de club tien stroken opstuurt naar de KNGU en de namen van die deelnemers terug te vinden zijn als lid, krijgt de gymclub een opleiding voor een assistent niveau 1 cadeau.”

Freerunfestijn

Naast de twee GYM2MOVE-aanhangers die de gymnastiekunie verhuurt, is er nu ook een aanhanger beschikbaar met speciaal freerunmateriaal, goed voor een geweldig freerunfestijn!

In tegenstelling tot het mobiele beweegplein zijn de spullen uit de Freerunkar uitsluitend geschikt voor binnen. De freerunmaterialen (een complete Parkourset, drie Vaultboxes, vier Precision Boxes en zes Precision Trainers) combineer je met de turnmaterialen die je al tot je beschikking hebt. Leuk voor een eerste kennismaking met de sport, in de vorm van een laagdrempelig freerunparcours of een spetterende demo!

De nieuwste aanwinst van de KNGU: de Freerunkar

Zelf ophalen

De KNGU maakt het je makkelijk, maar je moet er zelf natuurlijk ook iets voor doen. Je reserveert de aanhanger heel eenvoudig online voor een specifieke dag. Die ochtend haal je de aanhanger op en aan het eind van de dag breng je hem weer netjes terug. Een verzekering is bij de prijs inbegrepen.

De aanhanger is anderhalve meter breed, tweeënhalve meter hoog en drieënhalve meter lang, en is geremd. Dit remsysteem zorgt voor een stabiel weggedrag tijdens het rijden en verkort de remweg. De auto waaraan de aanhanger wordt vastgekoppeld, moet 1.500 kilo mogen trekken.

Geïnteresseerd?

Gymclubs die bij de KNGU zijn aangesloten, betalen een speciaal tarief van honderd euro per aanhanger per dag. Externe partijen betalen 500 euro per aanhanger per dag. Ook moeten zij 300 euro borg betalen, waar gymclubs dat niet hoeven.

Wil jij de GYM2MOVE Bweegaanhanger of Freerunkar reserveren? Klik dan hier.

Bron: GYMSPORT.NL

Foto header: KNGU/Han Balk

Overige foto's: GYMSPORT.NL

Publicatiedatum: 25-06-2015