Vandaag: Red Bull Zeepkistenrace op de Cauberg

Voor het eerst in de geschiedenis van de zeepkistenwedstrijd wordt de race gehouden op een berg met een dalingspercentage van 12 procent: de uit het wielrennen bekende Cauberg, die eerder ook al het decor was van Red Bull Crashed Ice. Andere uitdagende obstakels zijn een chicane, meerdere jumps en de lengte van het parcours: meer dan 480 meter.

Max Verstappen

Nog een extra leuke challenge voor de deelnemers is om de nieuwe Nederlandse Formule 1-held Max Verstappen te verslaan. Ook hij doet mee aan de zeepkistenrace, en het is natuurlijk nog maar de vraag of hij in een zeepkist op vier wieltjes net zo snel is als in zijn Formule 1-bolide!

Genieten van de snelheid

Eén van de juryleden van de Zeepkistenrace is schaatser Kjeld Nuis, samen met burgemeester van Valkenburg Martin Eurlings, Fred van Leer, Tess Milne en Karin Bloemen. “Net zoals bij schaatsen geldt: hoe dieper je zit, hoe harder je gaat”, geeft Kjeld als tip aan de deelnemers. “Ik ga genieten van de snelheid waarmee mensen naar beneden gaan.”

Kom je kijken?

Meedoen aan de Red Bull Zeepkistenrace is natuurlijk hartstikke gaaf, maar om je in te schrijven ben je nu al veel te laat. Echter niet getreurd: in het publiek staan kijken naar al die creatieve en kleurrijke zeepkisten die op hoge snelheid voorbij schieten is ook een belevenis op zich. Kom je naar Zuid-Limburg? Het begint vanmiddag om 13.00 uur en duurt tot en met 18.00 uur. Ben je niet in de buurt? Er is ook een livestream op de website van Red Bull.

Bron: Red Bull Zeepkistenrace

Foto: Red Bull Media House

Publicatiedatum: 16-05-2015