Goed voorbereid het water op met app KNRM Helpt

De app KNRM Helpt is een alles-in-één hulpmiddel waarmee je je goed voorbereidt op een vaartocht. Je vindt er actuele weersinformatie, vaarkaarten en logboeken en het wordt eenvoudiger om voorafgaand aan je vaartocht een vaarplan te maken. Extra handig: als je vooraf je vaarroute invoert, volgt de app je van vertrek tot thuiskomst. Zo weet hij onderweg waar je bent op het water. Raak je in nood of heb je assistentie nodig, dan kun je met de app meteen hulp inroepen en weet de KNRM waar ze je kan vinden. Alle tochten die je maakt kun je ook in een logboek bewaren. 

Minder watersportgezinnen

De app is voor de KNRM het startpunt voor een nieuw preventieprogramma: ‘Veilig uit, veilig thuis’. Nieuwe watersporters komen minder vaak dan vroeger uit een echt watersportgezin en hebben minder vaak zelf een boot in bezit. Als je gaat varen, dan huur je er één. Daardoor ben je – buiten het maken van een vaartocht om – minder bezig met het varen en alles wat daarbij komt kijken dan watersporters die het met de paplepel ingegoten kregen. 

Veel aandacht

Veiligheid op het water krijgt momenteel sowieso veel aandacht. Eerder dit jaar lanceerden onder andere de KNRM en het Watersportverbond al de voorlichtingscampagne ‘Varen doe je samen!’ om het veiligheidsbewustzijn op het water te vergroten.

1.500 keer hulp nodig

De app KNRM Helpt is bedoeld voor watersporters op de Noordzee en de ruime Nederlandse binnenwateren, zoals het IJsselmeer, de Randmeren, de Waddenzee en de Zeeuwse wateren. Per jaar doen watersporters ongeveer 1.500 keer een beroep op hulp van de KNRM. Soms gaat het dan om levensbedreigende situaties, maar vaak ook om kleinere noodgevallen die je met een goede voorbereiding of onderhoud aan het schip had kunnen voorkomen.

Downloaden

Je kunt de app KNRM Helpt downloaden in de App Store van Apple en in de Play Store van Google. Op de website www.knrm.nl/helpt kun je als gebruiker van de app al je gegevens beheren.

 

Bron: KNRM

Foto: KNRM

Publicatiedatum: 20-05-2015