Gezocht: ’s lands beste freestylesporter

Nederland barst van de freestylesporters: skateboarders, inline-skaters, freerunners, breakdancers, BMX’ers, freestylebasketballers en -voetballers. Ze tonen hun tricks en moves maar al te graag aan iedereen die zich op straten, pleinen en in parken begeeft. BNN is op zoek naar de beste freestylesporter met de vetste moves. Durf jij het aan?

Trainen, trainen, trainen

In het nieuwe BNN-programma The Freestyle Games gaan Geraldine Kemper en Jan Versteegh op zoek naar echte uitblinkers op het gebied van de freestylesport. En reken maar dat die heel wat trainingsuren maken.

Geraldine: “In dit wereldje lopen zo veel mensen rond die tot het uiterste gedreven zijn om die ene trick te leren. Daar zijn ze vaak dag en nacht mee bezig. Heel vet om die mensen via The Freestyle Games te leren kennen en ze eindelijk een groot podium te kunnen geven.”

Next level

In The Freestyle Games worden deelnemers in negen afleveringen gecoacht en beoordeeld door vier mentoren: mensen die in verschillende freestyle-disciplines hun sporen hebben verdiend. Zij gaan met de deelnemers aan de slag om hun tricks naar ‘the next level’ te tillen, maar helpen hen ook hun skills om te vormen tot een performance. De mentoren bepalen welke talenten goed genoeg zijn voor een volgende stap: via de voorrondes, een ‘Urban Camp’, de grote shows en uiteindelijk de finale, die rechtstreeks wordt uitgezonden. Slechts één kandidaat mag zich aan het eind van de rit ‘Beste Freestyle Sporter van Nederland’ noemen. De winnaar mag rekenen op eeuwige roem en respect van de scene, én geeft zijn of haar carrière ook nog eens een flinke boost!

Geef je op!

Ben jij ook een dare devil en heb jij wel wat trucjes in huis die je graag aan een groter publiek zou laten zien? Geef je dan nu op voor The Freestyle Games. De voorrondes hebben deze zomer plaats.

Zie jij jezelf meer als liefhebber van het kijken naar deze kruising tussen kunst en sport? Volg dan vanaf 31 augustus de verrichtingen van de beste freestylesporters van ons land en kijk iedere maandag om 20.30 uur naar BNN op NPO 3.

Bron: BNN

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 29-05-2015