Dag van de Arbeid: Sportief werken bij de sportvereniging

Als je voor je werk hele dagen op kantoor achter je bureau zit, is het belangrijk dat je ook voldoende beweging krijgt. Tegelijk is dat vaak lastig te combineren met een drukke baan: ’s ochtends voordat de werkdag begint is er geen tijd en ’s avonds als je thuiskomt heb je geen zin meer. Sportief Werken is een flexibel nieuw concept dat daarop inspeelt. Het heeft als doel medewerkers die veel onderweg zijn de mogelijkheid te bieden om overdag samen te sporten en te bewegen op een flexibele werkplek: de sportvereniging.

Tussen afspraken door

Sportief Werken kan op verschillende manieren:

  • Tussen afspraken door sporten op een flexibele locatie.
  • Samen met collega’s werken en sporten in plaats van thuiswerken.
  • Met klanten afspreken en dat combineren met sporten.
  • Vergaderen of workshops volgen in een energieke en groene omgeving.

Nog een voordeel van samen sporten: je werkt ook aan teambuilding. Kijk maar naar de volgende video:

Vier sportverenigingen

Sport & Zaken – dat sportorganisaties en bedrijfsleven aan elkaar verbindt – heeft het concept Sportief Werken samen met de Koninklijke Nederlandse Hockeybond en adviesbureau BMC gecreëerd. Het gaat eerst om een pilot van mei tot september met BMC en enkele sportverenigingen: Z.S.V. Schaerweijde uit Zeist, Leonidas Rotterdam en binnenkort ook Golfvereniging Old Course Amsterdam. Het is de bedoeling dat er daarna meer verenigingen en bedrijven kunnen deelnemen.

Hardloopkleren mee

Het Sportief Werken bevalt Nienke Kingma, werkzaam bij BMC, goed. “Ik ben zo veel onderweg dat deze goed bereikbare accommodaties een mooie uitkomst zijn”, vertelt zij. “Ik spreek nu met een collega of een klant af voor een meeting op de sportclub. We nemen onze hardloopkleren ook nog even mee. Zo omzeil ik veel files en hoef ik ’s avonds niet meer de sportschool in. Daarnaast spreek ik collega’s meer en dat vertaalt zich ook weer naar een betere dienstverlening naar de klanten.”

Win-win

Sportief Werken sluit ook aan op Het Nieuwe Werken, waardoor je minder op kantoor bent en je je collega’s steeds minder vaak ziet en spreekt. De sportvereniging is een mooie plek om elkaar toch te treffen en het sportieve met het nuttige te combineren. En óók de verenigingen profiteren ervan: voor hen heeft het als voordeel dat hun accommodaties ook overdag optimaal gebruikt worden. Daar is Arnaud Schuurman, verenigingsmanager van Schaerweijde uit Zeist, blij mee. “Het biedt ons extra mogelijkheden en extra inkomsten. Een win-winsituatie voor sportvereniging en bedrijfsleven, lijkt me. Wij hebben hier alle faciliteiten, van gratis Wifi, gezonde lunchmogelijkheden en cashless betalen tot fantastische sportmogelijkheden.”

Bron: Sport & Zaken

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 01-05-2015