Tip van de week: ga lunchwandelen

Stiekem weten we het best: wie veel kantoorwerk doet, zit vaak veel te veel uren achter elkaar. En al dat zitten is niet bepaald gezond. Juist als je een drukke werkdag hebt, moet je het hebben van kleine beetjes beweging die je gemakkelijk kunt inpassen. Een lunchwandeling is een ideale manier om te voldoen aan de Beweegnorm: ten minste vijf dagen per week een halfuurtje matig intensief bewegen. Haal je die norm, dan leef je langer en loop je minder risico op allerlei chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte en kanker.

Alle collega’s verzamelen

Van de werkende Nederlanders haalt bijna de helft deze norm nu niet. Hoog tijd dus om een mailtje rond te sturen naar je collega’s om af te spreken voor een gezamenlijke wandeling rond het middaguur. Of ga er lekker alleen op uit. Doordat je wandelt in je lunchpauze, gaat het niet van je kostbare werktijd af. In een halfuurtje tijd kun je ongeveer 2,5 tot 3 kilometer lopen.

Stevig doorstappen

Stevig doorwandelen is al genoeg om je gezondheid erop vooruit te laten gaan. De grootste gezondheidswinst is weggelegd voor wie nu niet of nauwelijks beweegt. Wil je ook je hart- en vaatstelsel in goede conditie houden, dan moet je nog een tandje bijzetten en intensiever gaan bewegen. Tot een zekere grens geldt: meer bewegen is altijd beter.

Fris in je hoofd

Behalve voor de lichamelijke fitheid is wandelen ook goed voor de mentale fitheid en het tegengaan van stress. Na een rondje lopen ga je dus weer fris en fruitig achter je bureau zitten, klaar om bergen werk te verzetten.

 

Bron: www.30minutenbewegen.nl

Foto: Flickr CC / Nadine Heidrich

 

Publicatiedatum: 01-02-2015