Traploop-app

Meer bewegen is gezond en goed voor iedereen, ook voor werknemers. Daarom wil het Diabetes Fonds, samen met het bedrijfsleven, bewegen meer onder de aandacht brengen, om zo samen te werken aan oplossingen voor diabetes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna de helft van werkend Nederland te weinig beweegt. Meer bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Door dagelijks de trap te nemen in plaats van de lift, kom je al een heel eind. Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “In Nederland zijn 900.000 mensen met diabetes type 2. Meer bewegen kan deze aandoening voorkomen.”

Meest trapvriendelijk

In het kader van de Nationale Traploopweek organiseerde het Diabetes Fonds dit jaar voor het eerst de verkiezing ‘Meest Trapvriendelijke Bedrijf van Nederland’. “Bedrijven hebben er baat bij om hun medewerkers te stimuleren de trap te nemen”, aldus Hilde Breunissen,persvoorlichter & pr-adviseur bij het Diabetes Fonds. “Onderzoek heeft aangetoond dat een leuker en goed zichtbaar trappenhuis hierbij helpt. Om dit vanuit het Diabetes Fonds en de Traploopweek aan te moedigen, daagden we Nederlandse bedrijven uit mee te doen aan de verkiezing Meest Trapvriendelijke Bedrijf van Nederland.”

Kick-off

Bij de kick-off van de Nationale Traploopweek, onder leiding van fitnessinstructeur Carlos Lens, is het bedrijf Touchwonders door het Diabetes Fonds uitgeroepen tot Meest Trapvriendelijke Bedrijf van Nederland. Touchwonders ontwierp en ontwikkelde Elevate, een app die mensen stimuleert vaker de trap te nemen. De app werkt op basis van iBeacon-technologie en meet hoe vaak je de trap en/of de lift neemt. Wanneer de lift gebruikt wordt, krijg je een strafpunt. Gebruik je de trap, dan verdien je punten.

 

App

Hanneke Dessing is enthousiast over de app. “De Elevate-app van Touchwonders beloont het traplopen en maakt mensen tegelijkertijd bewust. Dit stimuleert iedereen om meer te bewegen door bijvoorbeeld vaker de trap te nemen. Traplopen is een snelle en doeltreffende manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen, zeker voor mensen met een zittend beroep.”

Hanneke Dessing (midden) en fitnessinstructeur Carlos Lens overhandigen de prijs voor Meest Trapvriendelijke Bedrijf van Nederland aan Thijs van Schadewijk van het bedrijf Touchwonders.

Alleen medewerkers van bedrijven die in Hooghiemstragebouw zijn gevestigd, kunnen gebruikmaken van de app. Zij kunnen deze gratis downloaden in de iPhone App Store.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Diabetes Fonds.

Bron: Diabetes Fonds
Foto’s: Diabetes Fonds, Touchwonders

Publicatiedatum: 11-10-2014